miłośników polskiego lotnictwa
  |
.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :. |
Temat: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów (2009-11-03,22:08) |
Witam
zabieram tutaj pierwszy raz głos, bo uważam, że trzeba skomentować jednego z uczestników tego forum, autora. Pracowałem kilka lat w Anglii i po powrocie do kraju czytam zaległe książki.
Z ciekawością sięgnąłem do książek Mariusa Emmerlinga "Luftwaffe nad Polską" i raz ze zdziwieniem, czasami z ciekawością czytam, co ten gość napisał. Skomentuję tylko jedną rzecz.
W t. 1 swojego " (s. 79 i 233) dzieła bezpodstawnie oskarżył on pilota por. Goettela, że stchórzył i wyskoczył ze swojego samolotu przed atakującym go Lt. Philippem. Nie podaje on na to żadnych dowodów, a snuje tak bzdurne hipotezy. Skąd Pan wie, że to ten pilot? "...to na pewno musiał być..." To był na 100%, czy to tylko domysł.
PANIE EMMERLING, BYĆ MOŻE ŻYJĄ JACYŚ KREWNI TEGO LOTNIKA I WYPADAŁOBY NAPISAĆ JAKIEŚ SŁOWO PRZEPRASZAM W ICH STRONĘ, POLSKIEGO CZYTELNIKA.
SKORO JEST PAN AUTOREM, TO POWINIEN PAN ZACHOWYWAĆ JAKIEŚ STANDARDY ETYCZNE, A NIE PISAĆ TAKIE BEZPODSTAWNE OSKARŻENIA.
PRZYZNAM, ŻE DOPÓKI NIE ZOBACZĘ JAKIŚ PRZEPROSIN W STRONĘ CZYTELNIKÓW, TO NIE KUPIĘ KOLEJNYCH DWÓCH TOMÓW, KTÓRE WIDZIAŁEM W JEDNEJ Z GDAŃSKICH KSIĘGARNI. MAM NADZIEJĘ, ŻE WIĘCEJ OSÓB PÓJDZIE W MOJE ŚLADY.
Z poważaniem
Paweł Sowiński
|
znalezionych: 475, strona 3 z 48 « - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - » |
(455) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 10:34 : |
Cytat: No no. Na dws Emerlin chełpił się, że doktorską pracę to bez problemu by obronił...
No i widzi Pan?! Miałem rację. Pan pisze o "pracach doktorskich". Czy Panu się coś nie pomieszało?! Zmień Pan forum na jakieś studenckie, boś Pan najpewniej pobłądził.
|
(454) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 10:27 : |
Cytat: Armagedonius Recycling
"Natomiast kilku tutejszych krzykaczy ciągle to powtarza, jakby byli nakręceni. I tak w kółko, poczym popadają w delirium."
Oj Bolek, ty zmień lokal!
A bo to w pueblo są lokale.....
któryś tam z kolei forumowicz
| |
|
(453) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 10:24 : |
"Natomiast kilku tutejszych krzykaczy ciągle to powtarza, jakby byli nakręceni. I tak w kółko, poczym popadają w delirium."
Oj Bolek, ty zmień lokal! |
(452) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 10:15 : |
Cytat: Bolek, przelec inne wątki z Mariusem w roli głównej i na pewno znajdziesz taki, gdzie samokrytycznie przyznaje, że nie jest historykiem i nie ma ambicji stosowania zasad wymaganych od historyka przy pisaniu swoich książek. Nazywa się sam popularyzatorem historii i nowinkarzem.
Ja nic takiego nie odkryłem. Natomiast kilku tutejszych krzykaczy ciągle to powtarza, jakby byli nakręceni. I tak w kółko, poczym popadają w delirium. Czy tak zachowują się normalni, dorośli ludzie ?!
|
(451) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 10:06 : |
No to zobaczmy:
Cytat: Jednoczesnie zapewniam, ze spokojnie obronilbym moje prace, o czym przekona sie pani czytajac tom 5 lub tomy dodatkowe.
Pozdrawiam,
Cytat: Człowieku naucz się pisac po polsku!
To znaczy tak jak Emerlin, doktorku? któryś tam z kolei forumowicz
| |
|
(450) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 10:02 : |
"Nowinkarz pasuje jak ulał."
Właśnie, taki nowobrunacki.... |
(449) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 09:32 : |
No no. Na dws Emerlin chełpił się, że doktorską pracę to bez problemu by obronił... A piąty tom jego sagi to ho ho. Arcydzieło będzie, przypisami stojące....
Ale nic to prawda jaka jest każdy widzi. Nowinkarz pasuje jak ulał.
Człowieku naucz się pisac po polsku! |
(448) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 09:27 : |
Cytat: Bolek, przelec inne wątki z Mariusem w roli głównej
Ciekawe czy Bolek przeleci Mariusa.....
Cytat: i na pewno znajdziesz taki, gdzie samokrytycznie przyznaje, że nie jest historykiem i nie ma ambicji stosowania zasad wymaganych od historyka przy pisaniu swoich książek. Nazywa się sam popularyzatorem historii i nowinkarzem. Byc może żeby odrzucic hurtem oskarżenia o błędy metodologiczne w swoich pracach, nie wiem, jednak nie rób z niego historyka, ani poważnego historyka, bo sam siebie za niego nie uważa.
No no. Na dws Emerlin chełpił się, że doktorską pracę to bez problemu by obronił... A piąty tom jego sagi to ho ho. Arcydzieło będzie, przypisami stojące....
Ale nic to prawda jaka jest każdy widzi. Nowinkarz pasuje jak ulał.
któryś tam z kolei forumowicz
| |
|
(447) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 09:16 : |
Cytat: Ja mogę. Tak się mówi na Śląsku, np: Psycholog fanzoli choby gupi.
Ot Mariuszek wziął się za bycie Psychologiem. Może to znak, że tamten jednak padł? któryś tam z kolei forumowicz
| |
|
(446) Re: Oskarżenie o tchórzostwo bez dowodów z dnia 2009-11-03, 08:59 : |
Cytat: Nic, kompletnie nic. P. Mariusowi i innym poważnym historykom nie dorastacie nawet do pięt.
Bolek, przelec inne wątki z Mariusem w roli głównej i na pewno znajdziesz taki, gdzie samokrytycznie przyznaje, że nie jest historykiem i nie ma ambicji stosowania zasad wymaganych od historyka przy pisaniu swoich książek. Nazywa się sam popularyzatorem historii i nowinkarzem. Byc może żeby odrzucic hurtem oskarżenia o błędy metodologiczne w swoich pracach, nie wiem, jednak nie rób z niego historyka, ani poważnego historyka, bo sam siebie za niego nie uważa. |
znalezionych: 475, strona 3 z 48 « - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - » |
Powrót do tematów |
Powrót do Myśliwców |