Luftwaffe
Pokaż punkty

.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :.
Temat: Fw. Werner Pfengel (2009-01-09,12:24)

Szanowni,    
ponieważ interesuje mnie skąd wypłynęła osoba Pfengela i nie chcąc "zaśmiecać" tematu "KTO ZEPSUŁ NIEMIASZKOM SAMOLOCIK" postanowiłem rozpocząć nowy temat. Jego nazwisko pojawia się więc co najmniej w dwu pracach. W książce Šnajdra i monografii Skupniewskiego. Porównaniem bibliografii można by teoretycznie dojść do następnej pozycji. Šnajdr podaje w bibliografii w sumie 60 pozycji książkowych i 15 tytułów czasopism. O ile mi wiadomo, tak w monografiach AJ Presu bibliografii raczej się nie podaje. Jedną z pozycji w bibliografii Šnajdra jest również:    
Ledwoch, J., Skupiewski, A.: Messerschmitt Bf 109, Monografie Lotnicze 8, AJ. Press 1992 i czyżby chodziło o nią ? Widocznie to za nią podał o Pfengelowi.    
Ja i chyba również kolega Mateo będziemy wdzięczni za następne informacje.
staryDodaj współrzędne [Odpowiedz]

znalezionych: 2, strona 1 z 1

(2) Re: Fw. Werner Pfengel z dnia 2009-01-09, 12:24 :
Witam    

No cóż, trochę jestem winny temu zamieszaniu gdyż nie założyłem osobnego wątku ze swoim pytaniem. Tak sobie myślę, żeby nie tworzyć bytów ponad konieczność proponuje wpisywać wszystkie przemyślenia, dotyczące udziału I/JG 21 w walkach 1939 roku, w tym tej z 1 września. "Staremu" dziękuję za zaangażownie. Cóż wychodzi, iż źródłem jest publikacja AJ-Presu. Trzeba by spytać autorów o źródło tej informacji.    

Pozdrawiam
MateoDodaj współrzędne [Odpowiedz]
(1) Re: Fw. Werner Pfengel z dnia 2009-01-08, 17:45 :
Witam.    
Dzięki Stary za wyczucie o czym i na jakich tematach powinniśmy pisać. Postarajmy się trzymać ściśle tematów bo inaczej rozedmiemy ten podstawowy do niepotrzebnych rozmiarów. Łatwiej jest chyba założyć nowy i ewentualnie po wyjaśnieniu "wrzucić" go następnie do tematu podstawowego. Tego życzę wszystkim i sobie.    
Pozdrawiam.     

W.G
W.GDodaj współrzędne [Odpowiedz]

znalezionych: 2, strona 1 z 1

Powrót do tematów Powrót do Myśliwców