Luftwaffe
  |
.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :. |
Temat: Frampol 13.09.1939. (2009-12-18,08:19) |
W temacie Łukasza Łydżby " Pierwszy zestrzał III/3 Dyonu i 9 puł.ułanów - 1.09.39" zamieściłem nadzieję, że ciągle szukający historycznej prawdy Marius Emmerling wyjaśni nam w drugim wydaniu Kampfflieger co się wydarzyło 13.IX.39 r we Frampolu. Poniżej dokładny tekst:
Witaj Marius.
Zarzucasz Frankowi konserwatyzm i piszesz, że Ty ciągle szukasz. Mam nadzieję, że w drugim wydaniu Kampfflieger rozwiniesz temat " chlubnej" działalności I./KG77 między godziną 11.40 a 13.45 i dowiemy się jakie to ważne cele wojskowe zbombardowano we Frampolu w południe 13 września.
Pamiętaj, że kij ma dwa końce. My też szukamy.
Zainteresowanych odsyłam do programu TV Polska Histora aud. " Było nie minęło".
Witam Wieslawie,
zapewne jestes pod wrazeniem pewnego programu telewizyjnego, widzialem jego urywki. I niezle sie usmialem. Tajemnicze znaki na niemieckich fotografiach, eksperyment, itp. szukanie sensacji. Zobacz sobie gdzie przebiegala linia frontu w tym dniu i kiedy miasto zostalo zajete przez Wehrmacht. Moze sam znajdziesz odpowiedz.
Najlepiej otworz nowy temat. Moze ktos przedlozy konkretne dowody, to je wspolnie przeanalizujemy.
Pozdrawiam,
|
znalezionych: 136, strona 5 z 14 « - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - » |
(96) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 14:19 : |
Cytat: Na zdjęciach widać zniszczenia miasta, nie przyczynę tych zniszczeń.
Czy jak na zdjęciach widać zbombardowany Londyn to muszą być uchwycone na kliszy lecące bomby wysypujące się z niemieckiego samolotu byś uwierzył że bombardowała Luftwaffe, ośle jeden?
W innym wypadku zrobił to RAF albo to tylko złudzenie?
Skąd biorą takich oszołomów?
Bez ciebie Bolek było to głośno ale z tobą zrobiło się głupio... |
(95) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 14:18 : |
>Boluś
Zluzuj .... bo namierzę twoje IP i będzie łeb bolał.
Mogę !
Dla zasady , bo patologii NICK'owej nie lubię. |
(94) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 14:16 : |
Łoj , ale się gośćiu burzy.
Jak dla ułoma !
Pytanie padło .... czy dwie małe bombki mogły zrobić takie kuku ?
Odpowiedziałem , nawet dwie umiejętnie zrzucone mogły zrobić duże KUKU !
Pytał chłopina czy to Frampol.... teraz czy to aby te zniszczenia Frampola !
Coraz lepijj z chłopem.... już nawet mi go żal. |
(93) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 14:05 : |
"Ile można... czytanie tego już staje się męczące."
Radziłbym odpocząć.
"Bo czasem ciężko się połapać."
Jak by ci to powiedzieć...nie wszystkim tak ciężko...
"Nie za bardzo łapię o co Ci chodzi."
To chyba część twoich problemów.
"Nie wiem jak doszukałeś się większych zniszczeń w centrum. "
a to twój główny problem... |
(92) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 13:53 : |
Cytat: 3> Fakt jest taki że Frampol został zbombardowany , widać to na zdjęciach , które M.E. stara się podważać , nie wiem czy ma coś z oczami czy innymi częściami ciała.
Kulesza, nie wciskaj nam kitu!
Na zdjęciach widać zniszczenia miasta, nie przyczynę tych zniszczeń.
|
(91) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 13:51 : |
Cytat: No cóż , Frampol ma zniszczenia bliżej centrum. Nie wiem jak doszukałeś się większych zniszczeń w centrum.
Cytat: Sorry ale pisanie że to przez pomyłkę , lub nie chcący lub też po przez rozprzestrzenianie się ognia z sąsiadującej wsi itp.to bzdury. Kto tak napisał?
Dalej o dupie Maryi
Cytat: No ale kto sieje wiatr ten zbiera burzę... Ile można... czytanie tego już staje się męczące.
Cytat: Panie Bolek, prosze przedstawić dowody, że Frampol nie został zbombardowany przez Niemców.
Frampol dostał bombami Luftwaffe. Pytanie czy był przeprowadzony planowany atak i jeszcze ta śmieszna historia z eksperymentem na którą nikt zdaje się nie potrafi przedstawić dowodów.
Przydałby się tutaj administrator żeby zbanować kilka adresów IP. Ktoś w ogóle się opiekuje tym forum? Większość postów w tym temacie to zwykły spam.
I prośba do Dariusza- mógłbyś zaznaczać który tekst jest cytowany? Bo czasem ciężko się połapać.
Cytat: 2> Nawet zakładając że owe tylko trzy maszyny zrzuciły bomby na w.w. nie jesteśmy w stanie udowodnić tego że :
a> szkody powstałe po bombardowaniu wynikały z warunków atmosferycznych [ silny wiatr ]
b> ====== wynikały z formy i typu zabudowań
c> ====== wynikały z innych aspektów
d> ====== znając kierunek wiatru , można specyficznie ulokować bomby !Na zasadzie minimum wkładu a maksimum nakładu ! Nie za bardzo łapię o co Ci chodzi. Frampol został zbombardowany i najprawdopodobniej (bo nikt nam pewności nie da ;) ) z tego powodu spłonął. O co chodzi z tym kombinowaniem z wiatrem itd.? |
(90) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 13:51 : |
I niech im tam...My pilnujmy, żeby nam nie zrobili...:) |
(89) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 13:44 : |
Cytat: Kolczastą opuncją.
Opuncją to M.E. oraz jego "wydawca" robią sobie nawzajem lewatywę.
|
(88) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 13:27 : |
"Wyobrażam sobie czym ciebie karmiono...
Adam"
Kolczastą opuncją. |
(87) Re: Frampol 13.09.1939. z dnia 2009-12-17, 13:18 : |
Cytat: W naszych szkołach nauczyciele karmią dzieci takimi bzdurnymi, zakłamanymi historyjkami. Potem wyrastają z nich tacy ... , jak Pan.
Wyobrażam sobie czym ciebie karmiono... |
znalezionych: 136, strona 5 z 14 « - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - » |
Powrót do tematów |
Powrót do Myśliwców |