miłośników polskiego lotnictwa
  |
.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :. |
Temat: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim (2022-08-05,15:08) |
Prosz? o pomoc w znalezieniu informacji na temat brata mego dziadka - ?.p. Zbigniewa Rowi?skiego - pilota PSP podczas IIWW w Wielkiej Brytanii.
Niestety poza jego imieniem i nazwiskiem na alfabetycznej li?cie pilotów, nie potrafi? trafi? na inne ?ród?a dotycz?ce przebiegu jego s?u?by.
Pozdrawiam- Jaromir Rowi?ski
|
znalezionych: 11, strona 1 z 2 « - 1 2 - » |
(11) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2022-08-05, 15:08 : |
|
(10) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2022-07-11, 13:42 : |
Witam. Czy w dalszym ciągu poszukuje Pan informacji o Zbigniewie Rowińskim? Być może mógłbym podzielić się kilkoma informacjami na jego temat . Pozdrawiam
|
(9) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2021-07-09, 22:06 : |
Pani Barbara Rzyski.
Pani Barbaro, czy Pani oferta jest nadał aktualna ?
Proszę o maila na adres: [email protected]
Pozdrawiam
Wiesiek |
(8) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2021-06-13, 10:29 : |
Byłbym wdzięczny za kontakt na maila w sprawie opracowanego biogramu. Przygotowuję nową książkę i uwzględniam w niej Z. Rowińskiego.
Pozdrawiam
|
(7) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2021-06-12, 14:14 : |
|
(6) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2013-10-30, 02:01 : |
|
(5) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2005-09-20, 18:23 : |
Ppor. rez. pil. Zbigniew Rowinski zosta? zmobilizowany w sierpniu 1939r. i przydzielony jako pilot rezerwy do 131 eskadry dowodzonej przez kpt. Zarembe. W pierwszych dniach wojny przebywa? chyba na zasadzce w G?barzewie, ale nie jestem pewien gdyby to interesowa?o Pana bardziej musia?bym sprawdzi? to jeszcze dok?adniej. Zdaje si?, ?e pochodzi? z Warszawy, gdy? wykonywa? nad stolic? lot rozpoznawczy i pamietam informacj? na ten temat. Nieznane mi s? jego dalsze losy, nie wiem, czy wydosta? si? spod Bzury. Prosi?bym o kontakt, gdyby móg? Pan napisac mi co? na temat jego powojennych losów. |
(4) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2005-09-20, 18:23 : |
Ppor. rez. pil. Zbigniew Rowinski zosta? zmobilizowany w sierpniu 1939r. i przydzielony jako pilot rezerwy do 131 eskadry dowodzonej przez kpt. Zarembe. W pierwszych dniach wojny przebywa? chyba na zasadzce w G?barzewie, ale nie jestem pewien gdyby to interesowa?o Pana bardziej musia?bym sprawdzi? to jeszcze dok?adniej. Zdaje si?, ?e pochodzi? z Warszawy, gdy? wykonywa? nad stolic? lot rozpoznawczy i pamietam informacj? na ten temat. Nieznane mi s? jego dalsze losy, nie wiem, czy wydosta? si? spod Bzury. Prosi?bym o kontakt, gdyby móg? Pan napisac mi co? na temat jego powojennych losów. |
(3) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2005-09-20, 18:20 : |
(2) Re: Pro?ba o informacje o Zbigniewie Rowi?skim z dnia 2005-07-21, 06:45 : |
Gratuluje za ta pamiatkowa strone. Staralam sie odnalesc na tej stronie adres wlasciciela tej strony Internetowej na której sa umieszczone rózne informacje o pilotach z II Wojny Swiatowej (Francja, Anglia). Jestem córka pil. Tomasza Rzyskiego z dyw. 316, 302 i 303. Prosze mnie poinformowac w jaki sposób moge wejsc w kontakt zeby dodac na ta strone fotki i opisy z pamietników mego Tatusia. Bardzo duzo nazwisk znam z opowiadan Tatusia, poniewaz uczyli sie razem w Szkole Podchorazy w Deblinie. Pare pilotów Tatusia kolegów poznalam w Anglii juz po wojnie. Ludwik Paszkiewicz mego Tatusia kuzyn.
Bardzo serdecznie dziekuje
Prof Dr Barbara Rzyski
São Paulo, Brasil |
znalezionych: 11, strona 1 z 2 « - 1 2 - » |
Powrót do tematów |
Powrót do Myśliwców |