ny, poszukiwana
Pokaż punkty

.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :.
Temat: Identyfikacja lotnikow z fotografii. (2021-10-24,14:45)

Witam,    
Wlasnie dotarl do mnie zakup z Ebay. Pamiatka ale po kim, moze ktos z Panstwa bedzie wiedzial. Kupilem te drobiazgi z dwoch powodow. Bo temat mi bardzo bliski i jedna z osob na zdjeciu grupowym rowniez. Te drobiazgi dotycza 304 Dywizjonu Bombowego, w tym czasie byl on przydzielony do Coastal Command. Wykonywal loty m.in na minowania portow i zwalczanie UBotow. Zdjecie zostalo wykonane podczas wizyty prez. Raczkiewicza w tym dywizjonie, na zdjeciu w srodku.     
Jak mniemam wlasciciel pamiatek ktore kupilem stoi na fotce po lewej stronie. Kim byl on i pozostali lotnicy (poza jednym), nie wiem. Rodzynek na koniec. Lotnik drugi od prawej na fotce to moj wujek Stefan Bohanes. Mam to zdjecie i wiele innych w albumie, ktory byl jego wlasnoscia. Niestety Stefan zginal wracajac znad Warszawy w sierpniu 44 roku. Moze ktos z Panstwa pomoze rozpoznac pozostale osoby ze zdjec. Pozdrawiam. Dolaczam podobne zdjecie robione podczas tej samej wizyty.

Robert Wardzala  [162.158.75.162]Dodaj współrzędne [Odpowiedz]

brak informacji spełniających kryteria wyszukiwania

brak informacji spełniających kryteria wyszukiwania

Powrót do tematów Powrót do Myśliwców