.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :. | |||
Temat: Książki o Luftwaffe po niemiecku (2012-12-02,15:51) | |||
Witam wszystkich serdecznie, jestem w trakcie zbierania materiałów do mojej pracy magisterskiej w języku niemieckim (filologia germańska). Ponieważ chciałbym napisać o czymś co mnie interesuje, postanowiłem że spróbuję połączyć ją właśnie z lotnictwem. Póki co mam dwa pomysły na temat pracy: 1) Niemieccy lotnicy w czasie obrony Rzeszy w końcowej fazie wojny (tutaj np przedstawiłbym sylwetki paru pilotów, porównał w jaki sposób przeżywali tą wojnę, czy wierzyli jeszcze w zwycięstwo itd) 2) Niemieccy i brytyjscy piloci w czasie Bitwy o Anglię (temat może nawet bardziej interesujący, tutaj chciałbym porównać jak wyglądała Bitwa oczami Niemców a jak Brytyjczyków, jakie uczucia do siebie żywili, jak wyglądały spotkania po zestrzeleniu itd) Jednak żeby cokolwiek z tej pracy mogło zostać zrealizowane potrzebuję książki o Luftwaffe i ogólnie o wojnie powietrznej w języku niemieckim. Tu moje pytanie. Czy macie może jakieś materiały na ten temat właśnie w tym języku? A może znacie jakieś tytuły książek, które pasowałyby do któregoś z tematów? Ja wprawdzie już się trochę orientowałem, ale zawsze może pojawić się jakaś ciekawa propozycja o której do tej pory jeszcze nie słyszałem. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że będziecie mogli mi w jakiś sposób pomóc Kacper
| |||
znalezionych: 3, strona 1 z 1 | |||
(3) Re: Książki o Luftwaffe po niemiecku z dnia 2012-12-02, 15:51 : | |||
(2) Re: Książki o Luftwaffe po niemiecku z dnia 2012-02-25, 08:22 : | |||
(1) Re: Książki o Luftwaffe po niemiecku z dnia 2012-02-24, 19:52 : | |||
znalezionych: 3, strona 1 z 1 | |||
Powrót do tematów | Powrót do Myśliwców |