Luftwaffe
Pokaż punkty

.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :.
Temat: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana (2009-12-21,14:47)

Po wielu dziwnych polemikach z adwersarzami na tym forum , proponuję wpisy w tym wątku które będą nam przypominały o tym że przez lata propagandy komunistycznej [ i nie tylko ] nasz obraz o waleczności LW był z goła zły.    

P.S.    

Panie administratorze , jeżeli uzna Pan że w.w. wątek / temat jest jazdą po bandzie , to proszę go usunąć.    

============================    

Ostatnio też poniosły mnie emocje , a wszak święta idą ...
Dariusz Kulesza  

znalezionych: 152, strona 4 z 16
«  -  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  -  »

(122) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 12:06 :
Bolcuj się Boluś
Dariusz Kulesza  
(121) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 12:00 :
Cytat:
Natomiast nie widzę niczego złego w piętnowaniu zacietrzewienia propagandzie o niewinnych poczynaniach LW.

Za to mamy naszą własną propagandę, która działa z innego kierunku. Kulesza i jego kumple to typowe jej ofiary.    
Bolek  
(120) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:53 :
Armagedon Books, S.P. 43, 81-004 Gdynia 4; tel: UWAGA: stary telefon nieaktualny; CHWILOWO BRAK NOWEGO.    

Ciekawe dlaczego brak nowego telefonu ?    

Pełne zawodowstwo.
Dariusz Kulesza  
(119) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:43 :
Ale my byśmy już nie mieli okazji o tym czytać. No i nie powstała by epopeja o kompleksie czarnego penisa pana Roberta Michulca. (epopeja Pana M., nie kompleks mam nadzieję)
Armagedonius Recycling

(118) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:38 :
Zgadza się , lekko się spieniłem.    

Niepotrzebnie .... hm.... w sumie ma Pan rację.    

Natomiast nie widzę niczego złego w piętnowaniu zacietrzewienia propagandzie o niewinnych poczynaniach LW.    

Pomyślmy, co byłoby gdyby III Rzesza wygrała... M.E> pisałby o tym że LW rozrzucała kwiaty , celem podbicia serc podbijanych krajów, mordowanych narodów....    

Dariusz Kulesza  
(117) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:34 :
Właśnie, panie Romku, śmiało, a może coś w tym temacie?
Armagedonius Recycling

(116) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:30 :
Dzień dobry.    

Chciałem to napisać w wątku o walkach nad Krakowem ale chyba Mod się zirytował i zamknął wątek. Więc zanim tu zrobi to samo...    

Zwracam wszystkim uwagę, iż w tym "szumie informacyjnym" z poprzedniego wątku ginie gdzieś Pan Roman który zadeklarował, iż przedstawi swoje argumenty do dyskusji na co czekałem. Odniosłem mooocno subiektywne wrażenie, że Herr Emmerling mu pogroził pisząc o wymysłach i ten zamilkł. Szkoda.    

Panie Darku. Chyba jednak daje sie Pan ponieść nieco emocjom. Zdecydowanie niepotrzebnie.    
To tyle.
Mateo  
(115) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 10:38 :
Panie Bolek,     

pochodzi Pan ze Śląska?     

Raczej od Mariuska, jak oni wszyscy.    

Panie Darku jasne, że tak, powodów takiego zachowania było wiele, w tym bardziej i mniej racjonalne. Ale innych pochwał nie znalazłem.
Armagedonius Recycling

(114) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 10:26 :
Cytat:
Dorzućmy zbiorową pracę "Wieluń był pierwszy" (Łódź 2009). Autorzy mają z Emmerlingiem poważny problem. Polemizują z nim wszakże, krytykują, ale w końcu przyznali mu rację!

Panie Bolek,     

pochodzi Pan ze Śląska?    

Łukasz
Łukasz

(113) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 10:22 :
>psycholog    

Mogę się podjąć napisania wniosku , o ile będzie ktoś zainteresowany.    

Na dobrą sprawę można samemu taki napisać i złożyć.    

Procedura jest prosta.    

================    
ARM    

Niemcy mieli jasny prikaz , o ile nie ma szans na atak z przewagi wysokości to nie wskazane jest wdawanie się w walki manewrowe.    
Jest to uzasadnione , przygotowaniami do nowej wojny na wschodzie.    
Angażowanie się w każdą walkę z uwzględnieniem nieuniknionych strat nie jest celem nadrzędnym.    
Poza tym Niemcy mieli słabe siły aby działać "ostro" nad CLM.    
Byli w stanie jedynie sparować uderzenia.    

Dariusz Kulesza  

znalezionych: 152, strona 4 z 16
«  -  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  -  »

Powrót do tematów Powrót do Myśliwców