Luftwaffe
  |
.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :. |
Temat: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana (2009-12-21,14:47) |
Po wielu dziwnych polemikach z adwersarzami na tym forum , proponuję wpisy w tym wątku które będą nam przypominały o tym że przez lata propagandy komunistycznej [ i nie tylko ] nasz obraz o waleczności LW był z goła zły.
P.S.
Panie administratorze , jeżeli uzna Pan że w.w. wątek / temat jest jazdą po bandzie , to proszę go usunąć.
============================
Ostatnio też poniosły mnie emocje , a wszak święta idą ...
|
znalezionych: 152, strona 4 z 16 « - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - » |
(122) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 12:06 : |
|
(121) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 12:00 : |
Cytat: Natomiast nie widzę niczego złego w piętnowaniu zacietrzewienia propagandzie o niewinnych poczynaniach LW.
Za to mamy naszą własną propagandę, która działa z innego kierunku. Kulesza i jego kumple to typowe jej ofiary.
|
(120) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:53 : |
Armagedon Books, S.P. 43, 81-004 Gdynia 4; tel: UWAGA: stary telefon nieaktualny; CHWILOWO BRAK NOWEGO.
Ciekawe dlaczego brak nowego telefonu ?
Pełne zawodowstwo. |
(119) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:43 : |
Ale my byśmy już nie mieli okazji o tym czytać. No i nie powstała by epopeja o kompleksie czarnego penisa pana Roberta Michulca. (epopeja Pana M., nie kompleks mam nadzieję) |
(118) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:38 : |
Zgadza się , lekko się spieniłem.
Niepotrzebnie .... hm.... w sumie ma Pan rację.
Natomiast nie widzę niczego złego w piętnowaniu zacietrzewienia propagandzie o niewinnych poczynaniach LW.
Pomyślmy, co byłoby gdyby III Rzesza wygrała... M.E> pisałby o tym że LW rozrzucała kwiaty , celem podbicia serc podbijanych krajów, mordowanych narodów....
|
(117) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:34 : |
Właśnie, panie Romku, śmiało, a może coś w tym temacie? |
(116) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 11:30 : |
Dzień dobry.
Chciałem to napisać w wątku o walkach nad Krakowem ale chyba Mod się zirytował i zamknął wątek. Więc zanim tu zrobi to samo...
Zwracam wszystkim uwagę, iż w tym "szumie informacyjnym" z poprzedniego wątku ginie gdzieś Pan Roman który zadeklarował, iż przedstawi swoje argumenty do dyskusji na co czekałem. Odniosłem mooocno subiektywne wrażenie, że Herr Emmerling mu pogroził pisząc o wymysłach i ten zamilkł. Szkoda.
Panie Darku. Chyba jednak daje sie Pan ponieść nieco emocjom. Zdecydowanie niepotrzebnie.
To tyle. |
(115) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 10:38 : |
Panie Bolek,
pochodzi Pan ze Śląska?
Raczej od Mariuska, jak oni wszyscy.
Panie Darku jasne, że tak, powodów takiego zachowania było wiele, w tym bardziej i mniej racjonalne. Ale innych pochwał nie znalazłem. |
(114) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 10:26 : |
Cytat: Dorzućmy zbiorową pracę "Wieluń był pierwszy" (Łódź 2009). Autorzy mają z Emmerlingiem poważny problem. Polemizują z nim wszakże, krytykują, ale w końcu przyznali mu rację!
Panie Bolek,
pochodzi Pan ze Śląska?
Łukasz |
(113) Re: Luftwaffe : Waleczna / Rycerska / Niewinna / W pełni udokumentowana z dnia 2009-12-21, 10:22 : |
>psycholog
Mogę się podjąć napisania wniosku , o ile będzie ktoś zainteresowany.
Na dobrą sprawę można samemu taki napisać i złożyć.
Procedura jest prosta.
================
ARM
Niemcy mieli jasny prikaz , o ile nie ma szans na atak z przewagi wysokości to nie wskazane jest wdawanie się w walki manewrowe.
Jest to uzasadnione , przygotowaniami do nowej wojny na wschodzie.
Angażowanie się w każdą walkę z uwzględnieniem nieuniknionych strat nie jest celem nadrzędnym.
Poza tym Niemcy mieli słabe siły aby działać "ostro" nad CLM.
Byli w stanie jedynie sparować uderzenia.
|
znalezionych: 152, strona 4 z 16 « - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - » |
Powrót do tematów |
Powrót do Myśliwców |