miłośników polskiego lotnictwa
  |
.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :. |
Temat: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku (2009-10-07,10:23) |
Witam
Ciekawa dyskusja toczy się przy okazji knigi Panów S i Ś, choć akurat dotyczy wywołanego 31.VIII.40'. Jako że nikt nie chce założyć osobnego wątku dotyczacego tej walki, sam to zrobię. Nie ukrywam, iż robie to nieco "socjologicznie" bo jakkolwiek przy okazji niektórych "sporów" uśmiałem się nieco czytając fragmenty np. o Inkwizycji i takie tam to jednak ostatecznie nie na tym by mi zależało zakładając ten wątek....
Była już poruszona w sąsiednim w/w temacie sprawa weryfikowania zgłoszeń polskich pilotów. Nie ukrywam, że i mnie jeszcze z dawnych czasów, ten temat interesuje i "wyłapuję" na ten temat informacje min. na tym forum. Natomiast samo "weryfikowanie" robie sobie sam w domu, na tyle na ile pozwalają mi publikaje i zamieszczone tam dane/dokumenty. Oczywiście walka z 31.08.40 też jest w kregu moich zainteresowań.
Jako że nie mam najnowszych opasłych angielskojęzycznych tomisk dot BoB ( z różnych względów) moja wiedza może być nieco nieaktualna, choć niedawno ukazała się książka R. Gretzyngiera, którą oceniam bardzo wysoko i stanowi dla mnie świetne źródło, także do "weryfikowania". Dlatego też jeśli wątek ruszy i za szybko "nie zdechnie" pozwolę sobie zadawać Szanownemu Gremium mniej lub bardziej proste pytania, które jak mniemam nie powinny fachowcom sprawić problemua mnie poszerzą stan wiedzy.
Zapraszam wszystkich do dyskusji w tym takze Pana Kuleszę i Piotra P. Liczę , że bez nerwacji uda sie pogadać.
|
znalezionych: 368, strona 1 z 37 « - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - » |
(368) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-07, 10:23 : |
|
(367) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-07, 10:22 : |
Cytat: Hulaj dusza , moda nie ma!
Jak dzieci, ..., jak dzieci...
Kiedyś założyłem, że mam do czynienia, jeśli nie z dorosłymi, to przynajmniej świadomymi tego do czego służy to forum. Ale się pomyliłem.
Chcę tylko zauważyć, że zakładanie kont i rejestrowanie użytkowników niewiele zmieni, by wyjść z tego bagna jakie co poniektórzy tutaj robią. Dlaczego? To jest proste i nikomu świadomemu tego ograniczenia tłumaczyć nie trzeba. Jedyne czym musiałbym się zajmować to wyrzucanie kolejnych użytkowników. A oni ponownie rejestrowaliby się pod innymi mailami i nickami. I tak w kółko Macieja.
Sprawa dotycząca rozpoznawania po IP jest równie "skuteczna". Kto się troszkę na tym zna to wie, że nie zawsze trzeba mieć stałe IP. W zależności od sposobu komunikacji z siecią może ono się zmieniać i to często, nader często.
Nie zamierzałem nikogo, ani śledzić, ani banować. Z czasem wydawało mi się, że ludzie dojrzeją mając prawo do swobodnej wypowiedzi. Ale niestety źle z tego korzystają. Dlatego poważnie rozważam zamknięcie tego forum, a nie tylko ograniczenie.
Za kilka miesięcy strona Myśliwcy będzie miała dziesięć lat. Wg mnie był to wystarczająco długi czas, by się nauczyć dyskutować, bez różnych osobistych wycieczek. A to się zdarza tylko wtedy, gdy nie ma się żadnych merytorycznych argumentów. Wtedy uderza się w człowieka i to pod zmienionym nickiem.
To świadczy tylko o miałkości rozmówców oraz o ich tchórzostwie.
Sami przyczyniacie się do tego, aby zamknąć to forum. Decyzję podejmę w najbliższych tygodniach.
Tak naprawdę los Myśliwców jest w Waszych rękach. Zdecydujcie się na czym Wam zależy.
Bo ja mam już naprawdę tego dosyć.
Pozdrawiam
Moderator
|
(366) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-07, 00:25 : |
Hulaj dusza , moda nie ma! |
(365) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-06, 21:53 : |
IL MODERATORE
Co(ś) postanawiasz?
|
(364) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-06, 20:57 : |
...jak widać z pana wypowiedzi z bywania w
Cytat: publicznym kiblu
wynosi pan większe korzyści niż tego forum. Każdy w końcu winien znać swe miejsce.
Over |
(363) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-06, 20:48 : |
Drogi czytelniku 2! Ja też jestem głównie czytelnikiem. Nie piszę, bo mam mało do napisania w sprawach poruszanych na tym forum. Jednak bardzo chętnie czytam, a właściwie czytałbym gdyby nie przeszkadzało mi ciągłe ujadanie xxxx (tu sobie wstaw dowolną inwektywę), zajmujące większość wątku. Moja prymitywna prowokacja pokazuje naocznie, że to forum nie jest lepsze niż ściana w publicznym kiblu, gdzie każdy może sobie napisać co mu w duszy gra. |
(362) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-06, 17:18 : |
Cytat: Mam rację tępe huje?
Cytat: Ale nadal uważam, że właściciel powinien znieśc tą naduzywaną wolnośc słowa.
Gajowy Marucha, poezja dla ucha. Zawsze warto dowiedzieć się czegoś wartościowego od ludzi z dużą wiedzą.
Wierzyć się nie chce!
Grześ, nie zamykaj forum! Wprowadź rejestrację! Proszę wybaczyć jeśli się nie podpiszę. W związku z powyższymi wystąpieniami chcę sobie pewnych rzeczy oszczędzić. Szkoda że do tego doszło, by człowiek bał się napisać publicznie kim jest skoro dla jednego osobnika wszyscy inni to
Cytat: tępe huje
Ktoś mądry kiedyś napisał, że innych ocenia się według siebie...
|
(361) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-06, 17:17 : |
|
(360) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-06, 17:09 : |
Normalne przez "ch" , małe, złamane i tępe przez samo "h" się pisze.
|
(359) Re: Walka 303-go Sqn 31 sierpnia 1940 roku z dnia 2009-10-06, 14:12 : |
Bez Cappo de
moterratore to ni hu hu z forum. |
znalezionych: 368, strona 1 z 37 « - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 - » |
Powrót do tematów |
Powrót do Myśliwców |