miłośników polskiego lotnictwa

.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :.
Uwaga! Dopisanie nowego wątku czy też tematu będzie skutkowało ujawnieniem Twojego IP.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody proszę zrezygnuj już teraz.
Dodanie wątku przez Ciebie będzie jednoznaczne ze zgodą na ujawnienie Twojego IP.
Imię i nazwisko
OdpowiedĽ A PAMIĘĆ O NICH NIECH NIE ZAGINIE (2009-05-11, 17:56)
W.G
Witajcie.    
Przyznać muszę, że mam problem z założeniem tematu. Chodzi mi w jakim dziale go umieścić, W POGONI ZA LUFTWAFFE mamy swój "Nieustający konkurs...", w ROYAL AIR FORCE "Francusko - angielska...", w LUFTWAFFE "Kto zepsuł...". Chodzi o to, że pierwszoplanową "postacią" o której dyskutujemy jest sprzęt (samolot). Wiem, większość zdjęć oferowanych na stronach internetowych to właśnie samoloty, czołgi itd.     
Pozazdrościłem Kolegom którzy już prezentowali zdjęcia naszych lotników czy też nagrobki z ich mogił rozsianych po całym świecie i pomyślałem, że przecież wzorem Remigiusza który zainicjował wspaniałe w/w tematy powinniśmy na pierwszym miejscu postawić osoby bo to one tworzą historię. Spróbujmy może zarejestrować obiektywem aparatu fotograficznego takie osoby, sytuacje, miejsca które przedstawiają je za życia czy też jako miejsca ich spoczynku.    
Wybrałem ten dział aby znaleźli tu miejsce wszyscy, ci z Polski, jak i ci co walczyli na wszystkich frontach II Wojny Światowej.    
Na początek chciałbym przedstawić zdjęcia trzech lotników, taki mały konkurs. Jak Koledzy myślą kogo one przedstawiają,    
pierwsze    
Twój komentarz:
Zdjęcie
    Powrót do tematówPowrót do wątku