Luftwaffe

.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :.
Uwaga! Dopisanie nowego wątku czy też tematu będzie skutkowało ujawnieniem Twojego IP.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody proszę zrezygnuj już teraz.
Dodanie wątku przez Ciebie będzie jednoznaczne ze zgodą na ujawnienie Twojego IP.
Imię i nazwisko
OdpowiedĽ Kto mógł zestrzelić Adolfa Gallanda? (2006-08-27, 17:01)
Jacek Kutzner
Dariusz Kulesza napisał:    
Cytat:
Mimo że jestem skłonny wierzyć w lepsze wyszkolenie bojowe LW puków z nad kanału to nijak nie moge zakumać dysproporcji zgłoszonych i uznanych przez RAF zwycięstw a danymi sztabu LW.

Cóż, Panie Dariuszu - ja osobiście w dysproporcjach tych żadnej rewelacji nie widzę. Nie widziało tych rewelacji także dowództwo brytyjskie, które o rzeczywistych stratach niemieckich wiedziało, ale nie "puszczało tych wiadomości w obieg".    

Cytat:
Uznanie siedmiuset iluś tam adolfiaków a przyznanie około 150 wszystkich maszyn LW jest co najmniej dziwne.

Co jest w tym "uznaniu" dziwnego?     

Cytat:
Ogólny zarys jest jednak taki że niema wszystkich czy nawet większości dokumentów sztabowych LW.

Ten argument jest zawsze przywoływany i "wyskakuje" niczym królik z kapelusza. A ja zawsze zadaje wtedy pytanie (i nikt mi nie udzielił nigdy konkretnej odpowiedzi): jakich dokumentów? za jaki okres?     

Pozdrawiam     

P. S. W dzisiejszych czasach, przy dzisiejszej technice także bardzo jest właściwie zweryfikować własne "osiągnięcia". Proszę zobaczyć ile zniszczonych czołgów zameldowali piloci w czasie pierwszego konfliktu w Iraku. Takich przykładów - po II wojnie światowej - można podawać bez liku.
Twój komentarz:
Zdjęcie
    Powrót do tematówPowrót do wątku