W.G Witaj Marius.
Na wstępie przeprosić muszę J.Safarika. Sprawdziłem w oryginalnych dokumentach potwierdzająch obecność K.Wolińskiego i A. Piotrowkiego na liście zwycięstw za Wrzesień 1939.
Cytat: "Chce tylko wiedziec dlaczego Cynk nie skorzystal z FINALNEJ czyli ostatecznej listy."
Jak już wspomniałem Cynk pisał swoją pracę dużo, dużo później niż Komisja Bajana. Miał prawdopodobnie do wglądu więcej dokumentów i nie widzę powodów aby miał ją przepisywać (powielać). Prowadził własne studia nad tym zagadnieniem i jak pewnie zauważyłeś na stronie 426 podaje Swją Listę zwycięstw na które znalazł potwierdzenie. Jest to 79 zwycięstw indywidualnych ( nad Luftwaffe) i 22 nazwiska - zwycięstwa zespołowe, w jakim ułamku trudno powiedzieć. To jest moje prywatne zdanie na temat do czego miał Autor prawo.
A ta lista Cynka zawierająca 133 zgłoszenia to gdzie ona jest zamieszczona?
Wydaje mi się, że wiem o co Ci chodzi ale to już Twój problem.
Jeżeli chodzi o Frampol to cieszę się, że szperasz bo już myślłem, że Cię zniechęciłem uwagą abyś w SWOJEJ KSIĄŻCE sprawdził co robiły Do 17 w okolicy Frampola 13 września na Twoją uwagę abym sprawdził kto tam "urzędował" w tych dniach.
Pozdrowienia. |